kolmapäev, 31. juuli 2013

Talendid kodus - Meelis Hainsoo


"Talendid kodus" on suvine artiklisari, mis usutleb paari küsimusega inimesi, kes on ennast oma eriala tipuna Põlvamaaga taas või siis uustulnukana sidunud.

Meie teiseks selle suviseks vastajaks on Meelis Hainsoo (ehk Hainz; sündinud 1972), kes on ansambli Kosmikud laulja (alates 2003. aastast), mängib viiulit kollektiivis Eriti Kurva Muusika Ansambel ja kitarri bändis Jahimehed.
Meelis lõpetas 1990. aastal  Põlva Keskkooli ja sellest ajast kuni 2011. aastani elas Tallinnas. 1995. a lõpetas  Tallinna Pedagoogikaülikooli.1994 - 2011 töötas RAM-is.
Nüüd aga töötab juba kolmandat aastat Moostes.

Sind tuntakse üle Eesti pigem Kosmikute laulja ja "käreda häälega" rokimehena. Paljud ei tea, et  oled leiba teeninud hoopis akadeemilisemat laadi tegevusega - RAM-i meeskoori lauljana hea hulk aastaid. Kuidas on kaht näiliselt vastandlikku stiili võimalik ühendada?
RAM-is, jah, laulsin ligi 17 aastat, peale selle olen olnud ja olen ka praegu muusikaliselt küllaltki kirevates kooslustes - Eriti Kurva Muusika Ansamblis,  ansamblis Jahimehed, Vox Clamantises, Kuninglikus Kvintetis, Kosmikutes, viimasel ajal on tulnud ka mandoliini mängida. Kõik on ju muusika ehk kui, siis muutub ainult nn ühe muusikastiili ajamine mõnikord vaimselt väsitavaks, ja siis on kosutav vahelduse mõttes midagi hoopis teises spektriotsas ette võtta.

Jätsid paar aastat tagasi perega maha idüllilise Tallinna Mustamäe linnaosa ja tulid veel idüllilisemasse Moostesse. Miks seda tegid?
Enne idüllilise Mustamäe mahajätmist elasime mitu head aastat mitte niiväga idüllilises kesklinna piirkonnas - jalgsi sai küll kõik asjad aetud, tööl käidud ja puha, ent meil oli eesmärk poisi koolimineku ajaks linnast ära tulla. Kuna me abikaasaga mõlemad oleme Lõuna-Eestist, siis oli rada kindel – Lõuna-Eesti! Ma olen Põlvas koolis käinud ja mitmete muude asjaolude kokkulangemise tõttu sattusimegi Moostesse.

Nüüd, kus oled siin omajagu aega mütanud, kas unistused on täitunud või tead teed, kuidas paremini teha?
Unistused ongi sellepärast unistused, et nad ei täitu. Ma olen veel liiga värske maaelanik, annab veel harjuda, areneda ja mõtteviisi kohandada. Festina lente!

Ja viimane küsimus: kas sul on Moostega seotud mingi suurem missioon?
Vabariigi aastapäeval võiks presidendi vastuvõtt toimuda Mooste Folgikojas...


Usutles Indrek Sarapuu
 Koit, 13.07.2013

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar